Karpathos

dinsdag, augustus 03, 2004

Joodse jongen

's Ochtends vroeg draait taverna Limanaki altijd hetzelfde bandje met Griekse muziek. De rest van de dag hoor je geen muziek. Hooguit op het water. Draagt het geluid dan langer?

De Joodse jongen heeft vandaag schoenen aan, egaal blauwe. -"Hij heeft verbrande voetzolen", zegt Inge. Het zal wel. Nu is hij druk bezig om verbrande billen te krijgen. De Joodse jongen heeft zijn broek in zijn bilnaad gepropt.

Op het strand zijn er momenten dat je aan helemaal niks denkt. Je zit op je strandbed en je staart naar de zee. Dat is alles. Anderen hebben hier misschien jarenlange meditatietrainingen voor nodig, maar ik doe er niks speciaals voor, het overkomt me. Een vakantie op Karpathos is een soort retraite. In plaats van je te vervelen, geniet je van niks doen.

De Joodse jongen heeft ontzettend dik, dicht, zwart, kortgeknipt haar. Met bakkebaarden. Samen met zijn vriendin is het een modern stel, vindt Inge. De Joodse jongen heeft soms een hoed op, zo'n slappe groene, als een safariganger. Hij doet me denken aan Robert Redford in 'Out of Africa'.

(Foto's Lex en Marijke Fluitman - Ag. Photini aan Vronthistrand en Mike de Ruiter)